Hartverwarmend

Hartverwarmend

Het is vrijdag 22 oktober. Ik loop mijn dagelijkse ronde door de fabriek en ga vervolgens lekker achter mijn bureau zitten om mijn werkzaamheden aan te vangen. Het volgende moment dat ik me kan herinneren is ruim een week later: Ik lig in het ziekenhuis op de hartbewaking-afdeling. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

Mijn man vertelt me dat ik een hartstilstand heb gehad, dat mijn broer (Thomas) mij samen met mijn vader heeft gereanimeerd, met behulp van de in ons bedrijf aanwezige AED. En dat ik vervolgens met de ambulance ben afgevoerd naar het ziekenhuis waarna ik een paar dagen op de IC heb gelegen. Ik begrijp er niks van. Ik ben toch pas 37 jaar? Op die leeftijd heb je toch geen hartstilstand?

Maar dat is dus toch wel het geval… De doctoren kunnen geen specifieke oorzaak vinden. Ik vraag er iedere dag meerdere keren naar aan wie er maar aan mijn bed staat.

Er wordt besloten om een ICD bij mij te plaatsen. Een “kastje” dat je hartritme op orde brengt als het op hol slaat. (Er wordt in het ziekenhuis vaak verwezen naar het bekende voorbeeld van Daley Blind.) Het lijkt mij wel een goed idee. Iets waar je weinig last van hebt, maar wat wel veiligheid biedt.

Op woensdag 3 november, de dag na de operatie en na controle dat alles goed zit, mag ik weer naar huis. Het is heerlijk om weer bij mijn man en kinderen in de buurt te zijn en om in mijn eigen huis te zijn. Een dag later ga ik een kijkje nemen op de zaak. Daar ben ik immers op het ‘moment suprême’ weggegaan en ik ben zeer benieuwd hoe het met iedereen gaat. Ze zijn allemaal erg opgelucht dat ik er op dit moment zo vrolijk bij loop. Mijn hele kantoor staat vol bloemen en kaarten, mijn mailbox en telefoon zitten vol met lieve berichtjes. De regionale bloemenwinkels hebben veel leveringen gedaan aan de zaak; de producenten van wenskaarten hebben naar mijn idee ook overuren gedraaid.

Ik kan niet iedereen bij naam noemen, maar hierbij bedank ik graag iedereen die zorg heeft verleend, die op bezoek is geweest of een berichtje / bloemetje / fruitmand / knuffelbeer / mega chocoladereep / fles wijn / kaartje heeft gestuurd of die een kaarsje heeft aangestoken. Het heeft me allemaal heel goed gedaan. 

 

Eline van Leeuwen - 8 november 2021


Deel dit artikel

Houten kozijnen, ramen en deuren

Van Leeuwen kozijnen is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, ramen en deuren. Heeft u vragen, neem dan contact op of bel 0252 372570.


› Vraag een vrijblijvende offerte aan