Een goed voorbeeld van de kwaliteit en duurzaamheid van Accoya-hout.

Een goed voorbeeld van de kwaliteit en duurzaamheid van Accoya-hout.
Een Nederlands luxe strandhuis, dat is gebouwd met Accoya® – het wereldwijd toonaangevende gemodificeerde hout van Accsys Technologies heeft laten zien een sterk en veerkrachtig product te zijn. Na vijf jaar het slopende weer aan de Noordzee te hebben doorstaan zijn er geen tekenen van slijtage of verval.

Vijf jaar nadat het Breakers Beach House een restaurant en bar opende in Noordwijk, zijn er tijdens inspecties geen tekenen van verrotting of verval gevonden. Een goed voorbeeld van de kwaliteit en duurzaamheid van Accoya-hout.

Het ontwerp van Breakers moest een eenheid vormen met de klassieke houten architectuur aan de kust van Noordwijk en vereiste bouwmateriaal dat de extreme weersomstandigheden aan de Noordzee kon weerstaan, zonder de noodzaak voor regelmatig onderhoud. Deskundigen raadden Breakers hierom aan om Accoya te gebruiken voor hun ramen, deuren, gevelbekleding, balustrades, kozijnen en plantenbakken.

Het restaurant met uitzicht op zee, dat in 2010 is gebouwd en dat onderdeel is van het vijf-sterren Grand Hotel Huis Ter Duin, werd bekleed met Accoya, een van de meest duurzame en stabiele houtsoorten die op dit moment beschikbaar zijn. De bekleding werd geprofileerd, gecoat in de fabriek en geïnstalleerd met een transparant Sikkens Natural Balance-coatingsysteem. De coating heeft 12 jaar garantie en het hout zelf gaat minstens 50 jaar mee. Tijdens de levensduur van de bekleding is er dan ook een minimum aan onderhoud nodig.

In de afgelopen vijf jaar heeft de Accoya-bekleding op het pand van Breakers geen last gehad van slijtage of verval, ondanks de barre weersomstandigheden met zware slagregens en stormwinden. Het product overtreft de eigenschappen van tropisch hardhout en is daardoor ideaal voor hoogwaardige toepassingen in de buitenlucht zoals bij Breakers.

Na de vijfjaarlijkse inspectie meldde Eline van Leeuwen, directeur van kozijnenbedrijf Van Leeuwen kozijnen, dat de bekleding heeft gebouwd: 'We hebben in eerste instantie Accoya gekozen voor de bekleding van Breakers, omdat we onderhoudsvriendelijk materiaal wilden dat daarnaast de hoogwaardige esthetische kwaliteiten bood die bij het ontwerp van het gebouw pasten. Accoya bood dit alles en nog veel meer.

Het product is ingedeeld in duurzaamheidsklasse 1 en wordt geleverd met een garantie van 50 jaar bij gebruik boven de grond. Accoya is bovendien milieuvriendelijk, niet-toxisch, en krimpt en zet aanzienlijk minder uit dan concurrerende producten. Als we nu naar het restaurant kijken, zijn we erg blij met onze keuze. Het uiterlijk van het Accoya-hout met de Sikkens-afwerking is op alle zijden van de gevel van het gebouw behouden gebleven. Het ziet er nog zo goed als nieuw uit. '

'We raden Accoya-hout aan vanwege de uitstekende duurzaamheid en vormstabiliteit - eigenschappen die van essentieel belang zijn als een gebouw zoals Breakers wordt blootgesteld aan de veeleisende weersomstandigheden aan de kust. Vormstabiliteit is ook erg belangrijk als er meerdere aangrenzende deuren zijn om tocht en het dichtslaan van deuren te voorkomen. We zijn vijf jaar na de voltooiing nog erg onder de indruk van het uiterlijk van het gebouw en we zijn blij dat Accoya voldeed aan onze verwachtingen en die van onze klanten. '

Laura Ladd, hoofd marketing voor Accsys vertelde: 'De gecoate Accoya bekleding ziet er nog steeds indrukwekkend uit, ondanks dat er de laatste vijf jaar geen onderhoud aan is verricht. Dit toont aan hoe sterk en duurzaam Accoya is en biedt een prachtig actueel voorbeeld van de duurzaamheid van het product.'

Accoya wordt vervaardigd met de speciale houtmodificatietechnologie van Accsys Technologies. Het biedt uitstekende prestaties, waaronder duurzaamheid van klasse 1 en vormstabiliteit en voorkomt dat bekledingsscharnieren openen of verdraaien.

Accoya wordt vervaardigd uit FSC®-gecertificeerd hout afkomstig uit legale, beheersbare en duurzaam beheerde bossen. Accoya is een aantrekkelijk houtproduct met het Cradle to Cradle Gold-certificaat. Het is perfect voor verschillende toepassingen, van ramen en deuren tot externe bekleding, bouwprojecten en terrasplanken.

Bron: www.accoya.com

Deel dit artikel

Houten kozijnen, ramen en deuren

Van Leeuwen kozijnen is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, ramen en deuren. Heeft u vragen, neem dan contact op of bel 0252 372570.


› Vraag een vrijblijvende offerte aan