Krijgen we zoveel regen?!

Krijgen we zoveel regen?!

Je kan de televisie of radio niet aanzetten of het gaat erover. De Corona-crisis. Iedere dag een update met de laatste cijfers en een talkshow is geen echte talkshow meer als er geen viroloog aan tafel zit. Nederland ging in een intelligente lockdown en daar komen we nu stapje voor stapje uit. Voor de één gaat het te langzaam, voor de ander gaat het te snel. Uiteindelijk zullen we er met elkaar weer uit moeten komen.

Er zijn veel bedrijven die flink getroffen worden. Bij ons in de regio (De Bollenstreek) hadden onder andere de bollenbedrijven gelijk problemen. De bloemen konden niet meer naar het buitenland, dus bleven de bedrijven met flinke partijen bloemen zitten. Die werden weggegooid op de composthoop, zodat het later nog als voeding kan dienen. De aanblik van die bergen bloemen gaf me een verdrietig en beangstigend gevoel. Hoe komen zij hier weer bovenop? En hoe zou het ons vergaan in deze crisis? Zouden we open mogen blijven? En zou er genoeg werk binnen komen?

Gelukkig mochten we open blijven en hebben we, tot op heden, nog geen ziekmeldingen gehad. De offerte-aanvragen blijven mijn mailbox binnenstromen en ook gaan er nog aardig wat projecten door. Wij zijn voornamelijk actief op de markt van de wat kleinere verbouwingen. Er zijn natuurlijk mensen die een verbouwing gepland hadden en die nu uitstellen. Maar wij merken dat er ook veel mensen zijn die zeggen: “juist nu, we zijn toch thuis.”

Mijn man heeft een baan bij een financiële instelling en werkt nu volledig vanuit huis. Om de verzorging van onze twee druktemakers van 5 en 7 jaar goed te verdelen, werk ik in de ochtenden op kantoor en in de middagen thuis. Ik probeer ze in de middag te begeleiden met het schoolwerk en dan leer je ook weer wat over jezelf. Bijvoorbeeld dat ik totaal niet geschikt ben als juf, terwijl ik dat vroeger wel in vriendenboekjes opschreef bij “wat wil je later worden?”. De leermethodes zijn ook totaal veranderd met toen ik op de basisschool zat. Jeetje, wat voel ik me dan oud…

De aangepaste thuissituatie, zorgt gelukkig ook vaak voor grappige situaties. Zo is mijn man al een keer de kamer uitgestuurd door de juf van mijn dochter, omdat hij in dezelfde ruimte zat te bellen. De juf kon de kinderen niet meer verstaan… Ook staat mijn zoontje (5 jaar) zich vaak te vergapen aan de grafieken waar mijn man de hele dag naar tuurt. “Zo!” roept hij dan, “krijgen we zoveel regen?” Als ze naar mijn werk kijken, willen ze altijd helpen om de cijfertjes in te typen. Meestal vind ik dat niet zo’n goed idee..

Helaas zal de hele situatie rondom Corona nog wel een tijdje voortduren. We moeten vertrouwen hebben in de wetenschap en elkaar helpen om hier doorheen te komen. We zullen nog geruime tijd met korte termijnplanningen moeten werken en dit zal veel aanpassingsvermogen vergen. Met onze orderportefeuille konden wij al nooit zo ver vooruit kijken, dus daar zijn wij als bedrijf wel aan gewend. Toch lijkt het nu spannender dan voorheen; met halve kennis moet je hele beslissingen nemen. Laten we ook maar een beetje proberen te genieten van de mooie initiatieven die overal ontplooid worden en van de grappige situaties die we ook af en toe meemaken.

Ook dit zal overgaan.

 

Eline van Leeuwen - 14 mei 2020


Deel dit artikel

Houten kozijnen, ramen en deuren

Van Leeuwen kozijnen is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, ramen en deuren. Heeft u vragen, neem dan contact op of bel 0252 372570.


› Vraag een vrijblijvende offerte aan