De eerste werkdag van 2019...

De eerste werkdag van 2019...

De vrijdagavond voor de kerstvakantie vind ik een heerlijke avond. Twee vrije weken in het vooruitzicht. In twee weken kan je zoveel doen! Dus maak ik ook heel veel plannen. Te veel plannen. Van tevoren weet ik al dat de vakantie voorbij zal vliegen en dat hetgeen ik bedacht heb bij lange na niet gehaald kan worden. Maar het is toch leuk om na te denken over diverse leuke uitjes met de kinderen, het inplakken van foto’s of het opruimen van de zolder. En nu staan we al weer aan het begin van de eerste (voor ons officiële) werkdag van 2019.

De kerstvakantie is een mooi moment om terug te kijken. Wat heb ik het afgelopen jaar allemaal gedaan, wat heb ik daar van geleerd en belangrijker nog, hoe zou ik het beter kunnen doen? Er gaan veel gedachten door mijn hoofd. Voornamelijk wat fout is gegaan. Helaas kan ik er niets meer aan veranderen,  maar ik kan er wel van leren. Ik hoop dat het komende jaar beter verloopt. Je kan weer met (een soort van) schone lei beginnen. Terwijl het gaan van oud naar nieuw jaar eigenlijk maar één dag is, maakt het toch, gevoelstechnisch, een groot verschil.  Niet voor niets begint men met goede voornemens op 1 januari. Zelf heb ik ook wel wat goede voornemens. Zoals mijn best doen om bewust te genieten van alle mooie dingen die ik meemaak. Bij het goedbekeken tv-programma “Boer zoekt vrouw” werd het heel goed verwoord: leef nu, het is al later dan je denkt.

De vakantie is inderdaad voorbij gevlogen en inmiddels is het weer zondagavond voor het begin van de eerste werkweek van 2019. Ik heb nog niet eens de helft van mijn plannen uitgevoerd, maar wel een heerlijke vakantie gehad. Veel  leuke dingen gedaan, veel overwogen en nagedacht. En ik heb, waarschijnlijk net als de rest van mijn medewerkers, totaal geen zin om maandagochtend weer aan het werk te gaan. En ik weet zeker dat als ik mijn kantoor binnenloop en de bekende geur van hout mijn neus binnenkomt, het enthousiasme er gelijk weer is. Als ik dan een rondje door de fabriek ga om ‘mijn jongens’ het beste te wensen voor het komende jaar, is het weer helemaal goed.

Ik heb er weer zin in om houten kozijnen te maken, om mensen te helpen bij het maken van plannen voor hun woning, om na te denken over duurzame oplossingen en om ons mooie familiebedrijf weer verder te brengen.  

Ik wens iedereen een mooi, productief, maar bovenal gezond 2019 toe. 

 

Eline van Leeuwen - 6 januari 2019


Deel dit artikel

Houten kozijnen, ramen en deuren

Van Leeuwen kozijnen is gespecialiseerd in het produceren van houten kozijnen, ramen en deuren. Heeft u vragen, neem dan contact op of bel 0252 372570.


› Vraag een vrijblijvende offerte aan